söndag 8 november 2009

Ägg


Så i dag äntligen så låg det ett ägg när jag kom ut till hönsen. Lise-Lottes höns värper som kulsprutor ,men mina .Inte ett enda ägg... Jag har tänt,värpfoder,vitaminer i vattnet men ikke:)) Men gissa om jag är glad nu när det kommit ett ägg, fast det är nog inte från de nya värphönsen för de lägger mörkare ägg. Nu väntar jag med spänning på att de andra hönsen ska börja värpa också.

4 kommentarer:

  1. Haha då blir det omelett i morgon;)))
    Håller med om att Darcoäggen är brunare, men undrar faktiskt om de inte var ljusare i början för att nu vara riktigt bruna och fina.
    Kan det vara så eller minns jag bara fel?
    Roland har levererat ägg på kors och tvärs idag, vi 2 kan ju omöjligt äta 5 ägg om dagen....Men folk blir glada när de får ett fack av de fina äggen!

    SvaraRadera
  2. Blir du arg på dina höns för att de inte värper så kan du få låna den bössan du tyckte jag skulle haft men som jag inte har.
    Det blev visst lite krångligt där, men vad då??? Du får tala vänligt till dem är ett annat litet tips från en som inga höns har.
    Nej nu har jag nog sagt för mycket. Hej hej!

    SvaraRadera
  3. Känn dig inte ensam... Mina orpington började igår och där va ett idag oxå.

    SvaraRadera
  4. Ja här i Harbäckshult är det inte heller så bra på äggfronten men det blir några i alla fall. Som hon växer "lilla" Missy men det är ju så det ska vara. På tal om varg så var den ju runt Örkelljunga för ett tag sedan. Min dotter Julia såg den. Hon åkte bil med en klasskompis och hennes mamma och plötsligt stod den där några meter från bilen. De hann att ta kort på den innan den sprang iväg. Kram Petra

    SvaraRadera